Μέθοδοι Αντιμετώπισης – Απώθησης Πτηνών

Κάθε χρόνο ξοδεύονται χιλιάδες χρήματα για να αποκατασταθούν ζημιές από τα πτηνά τα οποία διαβρώνουν τα οικοδομικά υλικά – χρώματα, καταστρέφουν στέγες κτιρίων, ξύλινες, πέτρινες και σιδερένιες επιφάνειες, πάνελ και την βαφή των αυτοκινήτων. 
Η Axiven Pest Control εξετάζει το χώρο και την ένταση του προβλήματος και προτείνει την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης πχ δίχτυ (πλέγμα) απώθησης, απωθητικές ακίδες, χορδή παρεμποδισμού ή χαμηλού ρεύματος, συσκευές λέιζερ, συσκευές κραυγών. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι όλα απολύτως ασφαλή και εξελιγμένα συστήματα, τα οποία δεν επεμβαίνουν στην αισθητική των χώρων και δεν τραυματίζουν τα πτηνά. 

Τρόποι αντιμετώπισης πτηνών

Eco Power

Το eco power αποτελεί ιδανική λύση για κτήρια που δεν επιθυμούν να αλλοιώσουν την όψη τους. Πρόκειται δηλαδή για «αόρατη προστασία». Αποτελείται από δύο παράλληλες γραμμές από ανοξείδωτο ατσάλι, τις οποίες διαπερνά ρεύμα χαμηλής έντασης (30 – 45 Ma) και με διαφορά τάσης 3,5 – 6,8 kw. Είναι ακίνδυνο τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα πτηνά.

axiven-apothisi-ptinon-peristeri-akides

Απωθητικές Ακίδες

Οι Απωθητικές Ακίδες αποτελούν την πιο συνηθισμένη μέθοδο απώθησης πτηνών για χρήση σε περβάζια, στηθαία και σκεπές. Υπάρχουν μοντέλα με ακίδες και βάση ανοξείδωτες ή από ειδικά επεξεργασμένο πολυκαρβονικό με αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία. Το άνοιγμα των ακίδων φτάνει μέχρι και τα 16 cm. Είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να μην προκαλούν τραυματισμό στα πτηνά.

 

axiven-apothisi-ptinon-peristeri-plegma

Δίχτυ Απώθησης

Το Δίχτυ απώθησης (πλέγμα), αποτελεί μια από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις απώθησης πτηνών σε αστικούς ή μη, χώρους. Πρόκειται για μια μέθοδο η οποία εμποδίζει την είσοδο των περιστεριών χωρίς να τα τραυματίζει. Χρησιμοποιείται για να καλύψει μεγάλες επιφάνειες, προστατεύοντας κάθε αρχιτεκτονική λεπτομέρεια των κτιρίων. Αποτελεί ιδεατή λύση για Φωταγωγούς, Μπαλκόνια, Ταράτσες, προσόψεις κτηρίων, ανοίγματα μεταξύ κτιρίων κ.α. 
Το Δίχτυ, είναι εύκαμπτο, κατασκευασμένο από επεξεργασμένο πολυαιθυλένιο και είναι ανθεκτικό στην ηλιακή ακτινοβολία και στις καιρικές συνθήκες εν γένει, ενώ το χρώμα του είναι ουδέτερο ώστε να χάνεται από το οπτικό πεδίο και να μην επεμβαίνει στην αισθητική του χώρου.
Πριν την εγκατάστασή του διενεργείται αυτοψία από το εξειδικευμένο προσωπικό της AXIVEN ενώ πολλές φορές είναι απαραίτητο να προηγηθεί επιμελής καθαρισμός του χώρου εφαρμογής.

Xoρδή

H Χορδή αποτελεί μία διακριτική και αποτελεσματική λύση. 
Ενδείκνυται για χώρους όπου το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα έντονο. 

Συσκευές Κραυγών (Αρπακτικών)

Η συσκευή κραυγών μιμείται ήχους αρπαχτικών και απωθεί αποτελεσματικά τα περιστέρια. Περιλαμβάνει δυνατότητα ελέγχου έντασης και χρόνου σίγασης, ρυθμιζόμενη λειτουργία και εναλλαγή είδους κραυγών ενώ μπορεί να συνδυαστεί με συσκευές υπερήχων. Σημαντικό για την συσκευή είναι να εναλλάσσει τους ήχους με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην συνηθίζουν τα πτηνά.

axiven-apothisi-ptinon-peristeri-sonic

Συσκευές υπερήχων

Αναπαράγοντας ήχους στην συχνότητα των υπερήχων ενοχλεί και απομακρύνει τα πτηνά. Καλύπτουν μεγάλη έκταση, μέχρι και 6000 τετραγωνικά μέτρα. Ειδικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να έχουν χαμηλή κατανάλωση και να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Τοποθετούνται τόσο σε εσωτερικούς χώρους όσο και σε εξωτερικούς. Δεν χρησιμοποιούν χημικά και δεν προκαλούν βλάβες στα ζώα, ενώ μπορούν να τα απομακρύνουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

axiven-apothisi-ptinon-peristeri-laser

Συσκευές λέιζερ

Οι συσκευές λέιζερ εκπέμπουν ακτίνες, οι οποίες αποπροσανατολίζουν και απωθούν τα περιστέρια. Η τεχνολογία λέιζερ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε χώρους όπως αποθήκες, ράμπες φόρτωσης, τούνελ, ναυπηγεία, γήπεδα, χώρους στάθμευσης και υπαίθριους ή ημιυπαίθριους χώρους μεγάλης έκτασης. Η ιδανική συσκευή θα πρέπει να έχει ποικιλία χρωμάτων στην δέσμη φωτός και τυχαία εναλλαγή κινήσεων έτσι ώστε να επιτυγχάνει την αποτελεσματική απώθηση πτηνών.

axiven-apothisi-ptinon-peristeria-banner-link-0axiven-apothisi-ptinon-peristeria-banner-link-1axiven-apothisi-ptinon-peristeria-banner-link-3