• Default
  • Title
  • Date
  • Random

Ξενοδοχεία και δράσεις απολύμανσης

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη σωστή και αποδοτική λειτουργία ενός ξενοδοχείου είναι το χτίσιμο της φήμης του ονόματος του. Παρ’ όλα αυτά μια ξαφνική παρουσία εντόμων ή τρωκτικών μπορεί να καταστρέψει αυτή τη φήμη στη στιγμή. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποτραπεί με χαμηλό κόστος μέσα από τη συνεργασία με μία αδειοδοτημένη εταιρία Απεντόμωσης – Μυοκτονίας. Στην AXIVEN PEST CONTROL μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις όποιες ανάγκες του περιβάλλοντος ώστε να τεκμηριώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγιεινής κάλυψης με συνέπεια και με βάση τους συμβατούς κανόνες και τις βέλτιστες τεχνικές.

Ξενοδοχεία με πρόβλημα : Κοριοί


Ξενοδοχεία και σημεία εμφάνισης εντόμων

Οι κοριοί δεν κάνουν κράτηση, απλά εισβάλουν
Ταξιδεύουν δωρεάν με τις αποσκευές μας
Δεν ξέρουν να μετρούν…αστέρια

Αυτά τα μικρά παρασιτικά έντομα ωοειδούς σχήματος και καφεκόκκινου χρώματος, φωλιάζουν σε σκοτεινά σημεία, όπως σε ρωγμές τοίχων, πατωμάτων και επίπλων, όπως επίσης σε στρώματα ακόμα και πίσω από κάδρα . Μεταφέρονται μέσω των αποσκευών, των ρούχων και των υποδημάτων με αποτέλεσμα την εξάπλωση του φαινομένου. Χαρακτηριστικά, το 95% των εταιριών απολυμάνσεων έχουν δεχτεί κάποια στιγμή κρούση για την αντιμετώπιση κοριών. Η πιο χαρακτηριστική ένδειξη παρουσίας κοριών είναι τα διαδοχικά τσιμπήματα που μοιάζουν με «γαζί» πάνω στο ανθρώπινο δέρμα. Σε περιπτώσεις όπου η εξάπλωσή τους πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει διαπιστωθεί ότι τα έπιπλα αναδίδουν μία έντονη μυρωδιά ενώ εντοπίζονται μικρές κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία.

Η λύση είναι η πρόληψη

Εκπαίδευση του προσωπικού από τον τεχνικό σύμβουλο της εταιρείας απολυμάνσεων που παρακολουθεί το χώρο (Pest control Agent
Συχνότερη επιθεώρηση των χώρων και ενδελεχής έλεγχος των κρίσιμων σημείων π.χ ραφές στρωμάτων, κορνίζες κάδρων κλπ
Ατμοκαθαρισμός των στρωμάτων , βρασμός των κλινοσκεπασμάτων, καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα των μοκετών, των σοβατεπί ακόμα και πίσω από τα έπιπλα.

Αντιμετώπιση στα Ξενοδοχεία

Απομάκρυνση των προσβεβλημένων επίπλων και μεταφορά τους για Fumigation εντός δικού μας Container
Οδηγίες προετοιμασίας του χώρου προς απεντόμωση.
Απεντόμωση με υπολειμματικούς ψεκασμούς με ψεκαστήρα χαμηλής πιέσεως εντός του χώρου-δωματίου με βιοκτόνο σκεύασμα καταπολέμησης των εντόμων σε όλα τα στάδια ανάπτυξης τους (ωό, προνύμφη, νύμφη, ακμαίο). Οι ψεκασμοί θα πρέπει να εκτελεστούν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. (Απαιτούνται τουλάχιστον τρεις ψεκασμοί σε διάστημα 20 ημερών).
Εναλλακτικά, εφαρμόζεται μια νέα μέθοδος θερμικής απεντόμωσης η οποία χωρίς εντομοκτόνα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους ενοχλητικούς κοριούς.  

Το πρόβλημα : Έντομα

Επίσης  προβλήματα παρασίτων σε χώρους ξενοδοχείων εμφανίζονται στις κουζίνες, στα εστιατόρια, στα μπαρ και άλλους χώρους (π.χ wc ,αποδυτήρια, λάντζες, πλυντήρια, χώροι παραγωγής, διακίνησης και αποθήκευσης τροφίμων, χώροι απορριμάτων). Ακόμα και στα δωμάτια μιας και δεν απαγορεύεται η κατανάλωση τροφίμων έχει παρατηρηθεί συχνά δραστηριότητα εντόμων (ψιλή κατσαρίδα, μυρμήγκια).Τα συγκεκριμένα σημεία  χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας επειδή υπάρχει υψηλός κίνδυνος διάδοσης μικροβίων και κατ’ επέκταση ασθενειών.

Η λύση είναι η πρόληψη

Κάντε ένα γρήγορο έλεγχο. Από ποιον προμηθεύεστε και τι; Κάθε πότε; Πως γίνεται η παράδοση; Που αποθηκεύονται τα προϊόντα;

Αντιμετώπιση

Για την αντιμετώπιση των ερπόντων εντόμων απαραίτητος είναι ο ψεκασμός σε εισόδους, φρεάτια, σιφώνια και τουαλέτες, ράμπες και εσοχές.. 
Ειδικότερα, στους χώρους κουζινών και επιλεγμένα σημεία της παραγωγής και για την προστασία του από την μικρή γερμανική κατσαρίδα Blattela germanica, προτείνουμε την εφαρμογή gel. Η εφαρμογή πραγματοποιείται σε σημεία που αποτελούν εστίες ανάπτυξης και τοποθετείται σε ελάχιστες δόσεις με ειδικό πιστόλι δολώσεως
Τα ιπτάμενα έντομα αντιμετωπίζονται με την χρήση σύγχρονων εντομοπαγίδων με κολλητική επιφάνεια. Οι εντομοπαγίδες εκπέμπουν ακτινοβολία UV η οποία είναι απολύτως ακίνδυνη για τον άνθρωπο αλλά προσελκύει τα έντομα τα οποία παγιδεύονται χωρίς να διαμελίζονται, όπως γινόταν με τις εντομοπαγίδες εκκένωσης – ρεύματος.
Για τη μείωση του μικροβιακού φορτίου πραγματοποιείται στο χώρο των αποδυτηρίων, των WC ,στο χώρο απορριμάτων αλλά και όπου θεωρούμε ότι κρίνεται απαραίτητη η επέμβαση απολύμανσης για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων (π.χ ασανσέρ, κουπαστές κλπ).

Το πρόβλημα : Τρωκτικα

Εισβάλουν εύκολα στο χώρο λόγω της ανατομίας τους. Επανέρχονται μιας και “χαρτογραφούν” τη διαδρομή μέχρι την πηγή τροφής. Κύριος σκοπός του έργου της Μυοκτονίας είναι η καταπολέμηση με διάφορες μεθόδους κάθε είδους τρωκτικού που έχει εισβάλει στο χώρο σας, καθώς και η λήψη προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση πιθανής επανεμφάνισης τους.

Η λύση είναι η πρόληψη

Έλεγχος κρίσιμων σημείων εισόδου των τρωκτικών.
Συστηματική καθαριότητα όπου διακινούνται και παρασκευάζονται τρόφιμα καθώς και στο χώρο συλλογής των απορριμάτων.
Διορθωτικά μέτρα π.χ κλείσιμο τυχόν ανοιγμάτων, οπών , σπασμένων παραθύρων κλπ
Τοποθέτηση mouse stop (λάστιχο για κάλυψη κενών) κάτω από πόρτες και ράμπες.
Δημιουργία δικτύου δολωματικών σταθμών σε ζώνες έτσι ώστε να καλύπτει όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. .Εσωτερικά σε κουζίνες και αποθήκες τροφίμων βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που απαγορεύει την χρήση τοξικών δολωμάτων σε χώρους παραγωγής και αποθήκευσης τροφίμων, τοποθετούνται παγίδες μηχανικής σύλληψης με κολλητική επιφάνεια.

Αντιμετώπιση

Χρήση κολλητικών επιφανειών για την άμεση σύλληψη
Έλεγχος του δικτύου 
Καταγραφή των καταναλώσεων 
Αλλαγή των μυοκτόνων σκευασμάτων
Διορθωτικά μέτρα (ενίσχυση δικτύου, αλλαγή θέσης δολωματικών σταθμών κλπ).