Μέθοδοι Αντιμετώπισης – Απώθησης Πτηνών

Κάθε χρόνο ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ για να αποκατασταθούν ζημιές από τα πτηνά τα οποία καταστρέφουν στέγες κτιρίων , βαψίματα ξύλινες ,πέτρινες και σιδερένιες επιφάνειες. Επίσης καταστρέφουν πάνελς και την βαφή των αυτοκινήτων.
Υπάρχει όμως η Axiven Pest Control που εξετάζει το χώρο και την ένταση του προβλήματος προτείνει την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης με πλέγμα απώθησης, χορδή παρεμποδισμού ή χαμηλού ρεύματος, συσκευές λέιζερ και συσκευές κραυγών. Mία απο τις πιο σημαντικές υπηρεσίες της είναι η απώθηση -απομάκρυνση των περιστεριών από τα κτίρια. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι όλα απολύτως ασφαλή και εξελιγμένα συστήματα , τα οποία δεν επεμβαίνουν στην αισθητική των χώρων.

Τρόποι αντιμετώπισης πτηνών

Eco Power

Το eco power αποτελεί ιδανική λύση για κτήρια που δεν επιθυμούν να αλλοιώσουν την όψη τους. Πρόκειται δηλαδή για «αόρατη προστασία». Αποτελείται από δύο παράλληλες γραμμές από ανοξείδωτο ατσάλι, τις οποίες διαπερνά ρεύμα χαμηλής έντασης (30 – 45 Ma) και με διαφορά τάσης 3,5 – 6,8 kw. Είναι ακίνδυνο τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα πτηνά.

axiven-apothisi-ptinon-peristeri-akides

Απωθητικές Ακίδες

Οι απωθητικές ακίδες αποτελούν την πιο συνηθισμένη μέθοδο απώθησης πτηνών. Ενδείκνυνται για περβάζια, στηθαία και σκεπές και διατίθενται με ανοξείδωτη βάση ή ειδικά επεξεργασμένο πολυκαρβονικό για μεγαλύτερη αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία. Δεν προκαλούν τραυματισμό στα πτηνά.

 

 

 

 

 

 

axiven-apothisi-ptinon-peristeri-plegma

Δίχτυ Απώθησης

Το πλέγμα ή αλλιώς δίχτυ απώθησης αποτρέπει την είσοδο πτηνών σε χώρους όπως φωταγωγούς και εσοχές. Δεν καταστρέφεται από την ηλιακή ακτινοβολία.

 

 

 

 

Xoρδή

Η χορδή χαμηλού ρεύματος είναι μία αποτελεσματική, διακριτική λύση για τα κτήρια. Αποτελείται από ανοξείδωτο ατσάλι χαμηλής τάσεως που προκαλεί «ενόχληση» στα πτηνά και είναι εντελώς ακίνδυνη για τον άνθρωπο.

Σε περιπτώσεις που το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα έντονο και δεν θέλουμε να «αλλοιώσουμε» την εικόνα του χώρου προκρίνεται η μέθοδος της χορδής.

Συσκευές Κραυγών (Αρπακτικών)

Μιμούμενη ήχους αρπακτικών, η συσκευή κραυγών απωθεί αποτελεσματικά τα περιστέρια. Περιλαμβάνει δυνατότητα ελέγχου έντασης και χρόνου σίγασης, ρυθμιζόμενη λειτουργία και εναλλαγή είδους κραυγών ενώ μπορεί να συνδυαστεί με συσκευές υπερήχων. Σημαντικό για την συσκευή είναι να εναλλάσσει τους ήχους με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην συνηθίζουν τα πτηνά.

axiven-apothisi-ptinon-peristeri-sonic

Συσκευές υπερήχων

Αναπαράγοντας ήχους στην συχνότητα των υπερήχων ενοχλεί και απομακρύνει τα πτηνά. Καλύπτουν μεγάλη έκταση, μέχρι και 6000 τετραγωνικά μέτρα. Ειδικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να έχουν χαμηλή κατανάλωση και να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Τοποθετούνται τόσο σε εσωτερικούς χώρους όσο και σε εξωτερικούς. Δεν χρησιμοποιούν χημικά και δεν προκαλούν βλάβες στα ζώα, ενώ μπορούν να τα απομακρύνουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

 

 

 

 

axiven-apothisi-ptinon-peristeri-laser

Συσκευές λέιζερ

Οι συσκευές λέιζερ εκπέμπουν ακτίνες, οι οποίες αποπροσανατολίζουν και απωθούν τα περιστέρια. Η τεχνολογία λέιζερ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε χώρους όπως αποθήκες, ράμπες φόρτωσης, τούνελ, ναυπηγεία, γήπεδα, χώρους στάθμευσης και υπαίθριους ή ημιυπαίθριους χώρους μεγάλης έκτασης. Η ιδανική συσκευή θα πρέπει να έχει ποικιλία χρωμάτων στην δέσμη φωτός και τυχαία εναλλαγή κινήσεων έτσι ώστε να επιτυγχάνει την αποτελεσματική απώθηση πτηνών.

 

 

 

 

 

 

axiven-apothisi-ptinon-peristeria-banner-link-0axiven-apothisi-ptinon-peristeria-banner-link-1axiven-apothisi-ptinon-peristeria-banner-link-3