Ο κοριός είναι παρασιτικό έντομο που τρέφεται αποκλειστικά με αίμα. Ο κοινός κοριός, είναι και ο πιο γνωστός, δεδομένου ότι προτιμά να τρέφετε με αίμα από θερμά σώματα, ενώ άλλα είδη των Cimex ειδικεύονται σε άλλα ζώα, π.χ. C. pipistrelli (Ευρώπη), G. pilosellus (δυτικές ΗΠΑ), και C. adjunctus (ανατολικές ΗΠΑ). Ο άνθρωπος είναι ιδανικός οργανισμός για τα γεύματα των κοριών.

Χαρακτηριστικά

κοριοι με οικολογικές μεθόδους

Χαρακτηριστικά

Το χρώμα του ενήλικου κοριού είναι ανοικτό καφέ έως κοκκινωπό-καφέ. Είναι επίπεδος με ωοειδές σχήμα και δεν έχουν φτερά. Τα μπροστινά φτερά είναι υποτυπώδης. Οι ενήλικες έχουν διαστάσεις 4-5 mm σε μήκος και 1.5-3 mm πλάτος.

Θέσεις ανάπτυξης   


Η θέση εμφάνισης του κοριού συνηθίζει να είναι σε διάφορα σημεία του σπιτιού μας όπως τα στρώματα, τα χαλιά, τα πατάκια τα ρούχα μας οι αποσκευές μας, οι τοίχοι, τα έπιπλα όπως κομοδίνα, κρεβάτια ντουλάπες σε ξύλινα πατώματα και άλλες επιφάνειες. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές και τα ελατήρια των στρωμάτων, στις τούφες και τα άκρα των χαλιών. Επίσης οι κοριοί δείχνουν μεγάλη ικανότητα να κρύβονται σε εσοχές και οπές στους τοίχους και το πάτωμα και σε σημεία όπως τα σοβατεπί και σε αρμούς από πλακάκια η ξύλινα παρκέ.

Τρόποι καταπολέμησης κοριών


Για την αντιμετώπιση κοριών θα πρέπει να ακολουθήσουμε τεχνικές ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών και αυτό περιλαμβάνει πολλαπλές τακτικές, όπως η λήψη προληπτικών μέτρων, η ‘’απομάκρυνση’’ του προβλήματος και την χρήση χημικών ουσιών με εφαρμογή σε επιλεγμένους χώρους.

Χρήση του ειδικού


Τέλος επιστρατεύστε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία αναζητώντας μια εταιρεία ελέγχου των παρασίτων. Οι έμπειρες εταιρείες γνωρίζουν πού να ψάξουν για κοριούς, και έχουν μια ποικιλία από εργαλεία διαχείρισης στη διάθεσή τους. Οι ιδιοκτήτες των προσβεβλημένων χώρων και οι κάτοικοί τους θα πρέπει να διευκολύνουν την εταιρία που θα αναλάβει την καταπολέμηση, επιτρέποντας τους την πρόσβαση σε διάφορα σημεία για επιθεώρηση και καταπολέμηση και τα περιττά αντικείμενα από έναν χώρο θα πρέπει να απομακρύνονται.