Πρόκειται για χημική μέθοδο καταπολέμησης παρασιτικών οργανισμών, όπου με την απαιτούμενη θερμοκρασία και πίεση σε μορφή αερίου σε επαρκή συγκέντρωση, στοχεύει στην μείωση και εξάλειψη παθογόνων εντόμων- παρασίτων. 

Για προβλήματα που σχετίζονται με το κήπο σας πάντα υπάρχει η επιλογή φυσικής επίλυσης του προβλήματος η οποία πολλές φορές είναι πιο οικονομική σε σχέση με τα φυτοφάρμακα και αναμφίβολα πιο υγιής για τον κήπο, την οικογένεια και κατ' επέκταση το περιβάλλον και ότι ζει σε αυτό.   
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην βόρια Αμερική, παρατηρήθηκε ότι οι κάτοικοι χρησιμοποιούν το τριπλάσιο ποσοστό φυτοφαρμάκων σε σχέση με τους γεωργούς πράγμα που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό μόλυνσης της πανίδας και του νερού προκαλείται από κατοίκους που διαθέτουν κήπους.

Ανάγκη για μικροβιοκτονία σε ψυκτικούς θαλάμους

Τα προϊόντα και υποπροϊόντα του  κρέατος  λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά και της ευκολίας μολύνσεως και ρυπάνσεώς τους, είναι πάντοτε φορείς µικροoργανισµών. Οι μικροοργανισμοί  αυτοί  συμμετέχουν στις φυσικοχημικές και βιολογικές μεταβολές που συμβαίνουν στα τρόφιµα. Στην περίπτωση που δεν ακολουθηθούν οι κατάλληλες πρακτικές και δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας,  οι αποτυχίες στην υγιεινή του κρέατος μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη οικονομική ζημιά. Αυτό συνεπάγεται με υποβάθμιση της ποιότητας του κρέατος υποβαθμίζοντας την ελκυστικότητα και την γεύση του, την αλλοίωση των πολύτιμων οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών  και ακόμη χειρότερα την μετάδοση  ασθενειών που μεταδίδονται μέσω των τροφίμων στους ανθρώπους.  

  • Για την εμπειρία μας.
  • Για τις εξελιγμένες μας μεθόδους.
  • Για το αποδεδειγμένα υψηλό ποσοστό επιτυχίας των εφαρμογών μας.
  • Για τον πλέον σύγχρονο και άρτιο εξοπλισμό μας.
  • Για το άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό μας.
  • Γιατί μέχρι σήμερα, η Axiven Pest Control έχει προσφέρει λύσεις σε περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις και σε πάνω από 10.000 ιδιώτες. 

Τουλάχιστον δυο φορές ετησίως θα πρέπει να πραγματοποιείται απολύμανση / απεντόμωση στις πολυκατοικίες, συμβουλεύουν ειδικοί του κλάδου, καθώς η έλλειψη προβλήματος δεν σημαίνει αυτομάτως ότι οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν ζήτημα στο μέλλον. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από τους αρμόδιους, οι απολυμάνσεις έχουν κυρίως τον χαρακτήρα της πρόληψης. Ειδικότερα, στόχος της εφαρμογής της απολύμανσης , της απεντόμωσης ή της μυοκτονίας είναι η καταπολέμηση και η πρόληψη δημιουργίας εστιών όλων των ειδών παρασίτων (έντομα-τρωκτικά-μικροοργανισμοί), καθώς και η εξυγίανση χώρων διαμονής, αποθήκευσης ή παρασκευής τροφίμων, μεταφορικών μέσων.

Η εταιρεία μας έλαβε μέρος στην 22η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού DETROP και τη 4η Διεθνής Έκθεση Οίνου OENOS, που πραγματοποιήθηκαν 7-10 Μαρτίου 2013 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Η έκθεση αυτή αποτελεί την μοναδική έκθεση τροφίμων-ποτών στην Ελλάδα. Την DETROP και τη OENOS, επισκέφτηκαν συνολικά περίπου 22.000 επισκέπτες, με αύξηση των εμπορικών επισκεπτών κατά 127%, σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έκθεση.

Στην έκθεση αυτή παρευρέθηκε και η εταιρεία μας και μας πήρε συνέντευξη το STAR Κεντρικής Ελλάδας. Δείτε την συνέντευξη παρακάτω.

Ο κοριός είναι παρασιτικό έντομο που τρέφεται αποκλειστικά με αίμα. Ο κοινός κοριός, είναι και ο πιο γνωστός, δεδομένου ότι προτιμά να τρέφετε με αίμα από θερμά σώματα, ενώ άλλα είδη των Cimex ειδικεύονται σε άλλα ζώα, π.χ. C. pipistrelli (Ευρώπη), G. pilosellus (δυτικές ΗΠΑ), και C. adjunctus (ανατολικές ΗΠΑ). Ο άνθρωπος είναι ιδανικός οργανισμός για τα γεύματα των κοριών.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις που ορίζει το σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 22000 και οι κανονισμοί του ΕΦΕΤ ο φάκελος Αρχείου Απολυμάνσεων πρέπει να περιλαμβάνει τις κάτωθι αναφορές :

Σελίδα 2 από 2