κατσαρίδες και αντιμετώπιση τους

Κατσαρίδες – Κύρια χαρακτηριστικά

Η φοβία μεγάλου ποσοστού ανθρώπων για τις κατσαρίδες δεν είναι αδικαιολόγητη. Οι κατσαρίδες πέραν της αποκρουστικής τους όψεως φέρουν μία σειρά παθήσεων όπως σαλμονέλα, δυσεντερία και γαστρεντερίτιδα ενώ ενδέχεται να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα. Τα μικρόβια που φέρουν, μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω των εκκρίσεων και περιττωμάτων τους. Φωλιάζουν και αναπτύσσονται σε αποχετεύσεις, φρεάτια, βόθρους και κυκλοφορούν κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παρά τη διαδεδομένη άποψη ότι οι κατσαρίδες αναπτύσσονται σε βρώμικους χώρους, η υγιεινή και η καθαριότητα δεν επηρεάζουν σε τίποτα την εμφάνισή τους.

Τα σπουδαιότερα είδη κατσαρίδων περιλαμβάνουν τα εξής:

κατσαρίδες αντιμετώπιση Blatella-GermanicaΓερμανικές κατσαρίδες – BlatellaGermanica

Το σώμα μία ενήλικης γερμανικής κατσαρίδας δεν ξεπερνάει το 1 cm. Απαντάται σε χώρους με ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως σπίτια, εστιατόρια και αποθήκες εμπορευμάτων. Την ημέρα κρύβεται και εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θηλυκή Blatella Germanica γεννάει από 30 έως 40 αυγά. Από τη γέννηση μέχρι την ενηλικίωση αλλάζει δέρμα 6 φορές.

 

 

κατσαρίδες αντιμετώπιση Periplaneta-AmericanaΑμερικάνικες κατσαρίδες – Periplaneta Americana

Η Periplaneta Americana είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από τη γερμανική κατσαρίδα, καθώς το μήκος της μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα4 cm. Κρύβεται σε υπονόμους, φρεάτια και σε άλλα σκοτεινά σημεία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αναπαράγεται σε περιοχές με θερμοκρασία που υπερβαίνει τους27 °C.

 

 

κατσαρίδες αντιμετώπιση Blatta-OrientalisΑσιατικές κατσαρίδες – Blatta Orientalis

Η Ασιατική κατσαρίδα έχει σώμα 2,5 cm. Αναπτύσσεται, φωλιάζει και αναπαράγεται σε σκοτεινούς χώρους, όπως υπόγεια, αποχετεύσεις, φρεάτια κ.ά. Τρέφεται κυρίως με αμυλούχα προϊόντα. Η υψηλή θερμοκρασία πάνω των 27 °C ευνοεί την ταχεία ανάπτυξη του πληθυσμού της.

 

Μέθοδοι αντιμετώπισης για κατσαρίδες

Η Axiven Pest Control κάνει χρήση των πλέον καινοτόμων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση των κατσαρίδων. Τα σκευάσματα που εφαρμόζει είναι οικολογικά, φιλικά προς το περιβάλλον και απόλυτα ασφαλή για τον άνθρωπο και τα ζώα. Ανάλογα με το είδος της κατσαρίδας και την ένταση του προβλήματος, η Axiven Pest Control εφαρμόζει υπολειμματικούς ψεκασμούς με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης, κατσαριδοκτόνο gel, μη τοξικές παγίδες, εκνεφωτήρες ή εφαρμογές αερολύματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 18220