κατσαρίδες και αντιμετώπιση τους

Κατσαρίδες – Κύρια χαρακτηριστικά

Η φοβία μεγάλου ποσοστού ανθρώπων για τις κατσαρίδες δεν είναι αδικαιολόγητη. Οι κατσαρίδες πέραν της αποκρουστικής τους όψεως φέρουν μία σειρά παθήσεων όπως σαλμονέλα, δυσεντερία και γαστρεντερίτιδα ενώ ενδέχεται να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα. Τα μικρόβια που φέρουν, μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω των εκκρίσεων και περιττωμάτων τους. Φωλιάζουν και αναπτύσσονται σε αποχετεύσεις, φρεάτια, βόθρους και κυκλοφορούν κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παρά τη διαδεδομένη άποψη ότι οι κατσαρίδες αναπτύσσονται σε βρώμικους χώρους, η υγιεινή και η καθαριότητα δεν επηρεάζουν σε τίποτα την εμφάνισή τους.

Ενδείξεις ύπαρξης κατσαρίδας στον χώρο μας 

Οι κατσαρίδες ευδοκιμούν σε μικρές σκοτεινές γωνίες και κρυψώνες και γι΄αυτό το λόγο κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπίσουμε την ύπαρξή τους. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να ανακαλύψετε εγκαίρως αν ο χώρος σας έχει προσβληθεί από κατσαρίδες, ώστε να μπορείτε να αποτρέψετε  την εξάπλωσή τους και τον πολλαπλασιασμό τους.

Ποιες είναι όμως οι ενδείξεις ότι έχουμε κατσαρίδες στον χώρο μας ;

1)Περιττώματα κατσαρίδας

Οι  κατσαρίδες έχουν ως γνωστόν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες αφού ως παμφάγα ζώα τρέφονται από γλυκά και λιπαρά τρόφιμα μέχρι περιττώματα, σαπούνι ή και άλλες κατσαρίδες. Οι τροφές που εισέρχονται στον οργανισμό της κατσαρίδας υπάρχει περίπτωση να μείνουν και αδρανής στο πεπτικό της σύστημα. Έπειτα ο παθογόνος οργανισμός θα απεκκριθεί με τα περιττώματα κατσαρίδας και είναι ικανό να μολύνει επιφάνειες και τρόφιμα. Τα περιττώματα της κατσαρίδας έχουν σκούρο καφετί χρώμα και είναι στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού.

2)Κάψουλες αυγών κατσαρίδας 

 Οι κατσαρίδες γεννούν τα αυγά τους σε μια κάψουλα στην οποία συνυπάρχουν όλα τα αυγά μαζί. Κάθε είδος κατσαρίδας δημιουργεί διαφορετική δομή κάψουλας. Βέβαια, συνήθως οι κάψουλες αυτές βρίσκονται σε σκοτεινά σημεία και γωνίες προκειμένου να μην είναι εύκολα προσβάσιμα από εμάς τους ανθρώπους. Με αυτόν τον τρόπο οι κατσαρίδες πραστατεύουν τα μικρά τους προφυλάσσοντας τα από το κάθε εχθρικό περιβάλλον. Κάθε κάψουλα μπορεί να περιέχει μέχρι και 40 αυγά νυμφών.

3)Το δέρμα που αλλάζει η κατσαρίδα

Οι κατσαρίδες μέχρι και την ενηλικίωση αλλάζει το δέρμα της από 5 μέχρι και 8 φορές περίπου. Αναζητήστε το στοιχείο αυτό προκειμένου να εντοπίσετε που βρίσκεται το καταφύγιο της κατσαρίδας αλλά και ενδεχομένως να ανακαλύψετε την φωλιά της.

4)Ασυνήθιστη οσμή

Τα περιττώματα της κατσαρίδας εκκρίνουν μια φερομόνη η οποία απελευθερώνει μια δυσάρεστη οσμή. Η φερομόνη αυτή προσελκύει και άλλες κατσαρίδες στην περιοχή. Η φερομόνη αυτή που εκκρίνει αναδύει μια ενοχλητική μυρωδιά μούχλας .Αν εντοπίσετε μια τέτοια μυρωδιά καλέστε άμεσα την Axiven για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και εξολόθρευση κατσαρίδων. 

Τα σπουδαιότερα είδη κατσαρίδων περιλαμβάνουν τα εξής:

κατσαρίδες αντιμετώπιση Blatella-GermanicaΓερμανικές κατσαρίδες – BlatellaGermanica

Το σώμα μία ενήλικης γερμανικής κατσαρίδας δεν ξεπερνάει το 1 cm. Απαντάται σε χώρους με ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως σπίτια, εστιατόρια και αποθήκες εμπορευμάτων. Την ημέρα κρύβεται και εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θηλυκή Blatella Germanica γεννάει από 30 έως 40 αυγά. Από τη γέννηση μέχρι την ενηλικίωση αλλάζει δέρμα 6 φορές.

 

 

κατσαρίδες αντιμετώπιση Periplaneta-AmericanaΑμερικάνικες κατσαρίδες – Periplaneta Americana

Η Periplaneta Americana είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από τη γερμανική κατσαρίδα, καθώς το μήκος της μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα4 cm. Κρύβεται σε υπονόμους, φρεάτια και σε άλλα σκοτεινά σημεία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αναπαράγεται σε περιοχές με θερμοκρασία που υπερβαίνει τους27 °C.

 

 

κατσαρίδες αντιμετώπιση Blatta-OrientalisΑσιατικές κατσαρίδες – Blatta Orientalis

Η Ασιατική κατσαρίδα έχει σώμα 2,5 cm. Αναπτύσσεται, φωλιάζει και αναπαράγεται σε σκοτεινούς χώρους, όπως υπόγεια, αποχετεύσεις, φρεάτια κ.ά. Τρέφεται κυρίως με αμυλούχα προϊόντα. Η υψηλή θερμοκρασία πάνω των 27 °C ευνοεί την ταχεία ανάπτυξη του πληθυσμού της.

 

Μέθοδοι αντιμετώπισης για κατσαρίδες

Η Axiven Pest Control κάνει χρήση των πλέον καινοτόμων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση των κατσαρίδων. Τα σκευάσματα που εφαρμόζει είναι οικολογικά, φιλικά προς το περιβάλλον και απόλυτα ασφαλή για τον άνθρωπο και τα ζώα. Ανάλογα με το είδος της κατσαρίδας και την ένταση του προβλήματος, η Axiven Pest Control εφαρμόζει υπολειμματικούς ψεκασμούς με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης, κατσαριδοκτόνο gel, μη τοξικές παγίδες, εκνεφωτήρες ή εφαρμογές αερολύματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 18220