Για την αντιμετώπιση κοριών θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιες τεχνικές ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών και αυτό περιλαμβάνει πολλαπλές τακτικές, όπως η λήψη προληπτικών μέτρων, η ‘’απομάκρυνση’’ του προβλήματος και χρήση χημικών ουσιών με εφαρμογή σε επιλεγμένους χώρους.

Τρόποι καταπολέμησης κοριών: Χρήση της θερμοκρασίας

Στην περίπτωση που ανακαλυφθούν κοριοί σε κάποιο δωμάτιο συνιστάται το πλύσιμο των σεντονιών και μικρών χαλιών σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τις οποίες θα επέλθει και ο θάνατος των εντόμων (120 ° F).

Επίσης, το πακετάρισμα αντικειμένων που δεν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, αποτελεί μια μέθοδο για να καταπολεμηθούν οι κοριοί. Αυτό γίνεται με τη μέθοδο της θέρμανσης όπου για παράδειγμα τοποθετούνται τα αντικείμενα μέσα σε πλαστικές σακούλες σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο μέρος για αρκετές ημέρες. Η ελάχιστη ικανή θερμοκρασία του στόχου είναι 120 ° F και η οποία θα πρέπει να παρακολουθείται καθημερινά με ένα θερμόμετρο.

Ένας άλλος τρόπος είναι η κατευθυνόμενη θερμότητα με ‘’όπλο’’ ένα απλό πιστολάκι στεγνώματος μαλλιών. Ρυθμίζοντας την θερμοκρασία στο μέγιστο είναι βέβαιο ότι θα σκοτώσει ζωντανά έντομα και αυγά που είναι όμως εμφανή με το μάτι και σε συγκεκριμένη περιοχή. Το στεγνωτήριο είναι επίσης μια χρήσιμη μέθοδος για τη θεραπεία από τους κοριούς όταν κάτι δεν μπορεί να πλυθεί σε πλυντήριο, όπως ταριχευμένα ζώα, παντόφλες, παπούτσια, τσάντες κλπ.

Οι κοριοί, επίσης, μπορούν να θανατωθούν και σε χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, αλλά η περίοδος ψύξης θα πρέπει να διατηρηθεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Οι προσπάθειες για να απαλλάξουμε ένα ολόκληρο σπίτι ή διαμέρισμα από κοριούς με την αύξηση ή τη μείωση του θερμοκρασίας με κλιματιστικά ή καλοριφέρ θεωρείται παντελώς ανεπιτυχής.

Χρήση του ατμού και κοριοί


Με τη χρήση ατμού απευθείας στις εστίες των εντόμων σας παρέχεται η δυνατότητα να θανατωθούν οι κοριοί και τα αυγά τους δίνοντας έμφαση σε όλες τις γωνίες του σπιτιού και τις ραφές των στρωμάτων και των καναπέδων.

Καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα


Ο σχολαστικός και τακτικός καθαρισμός των στρωμάτων, των χαλιών, των τοίχων και άλλων επιφανειών με χρήση της ηλεκτρικής σκούπας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές, τις τούφες και τα άκρα των στρωμάτων και των ελατηρίων, και η εν συνεχεία απόρριψη τους σε σφραγισμένες σακούλες σκουπιδιών βοηθούν στην καταπολέμηση των κοριών και στην παρεμπόδιση της εξάπλωσής τους.

Κοριοί και φυσικά εμπόδια


Μια αποτελεσματική μέθοδος είναι η τοποθέτηση φυσικών εμποδίων γύρω από το κρεβάτι μας. Για παράδειγμα ταινίες διπλής όψης ή κάποιου άλλου κολλώδους υλικού περιμετρικά γύρω από το πλαίσιο του κρεβατιού, λεκάνες με ελαιούχα ή κολλώδη υγρά και κολλώδεις παγίδες σαν αυτές που χρησιμοποιούμε για τα τρωκτικά είναι γενικότερα τρόποι που μπορούν να κρατήσουν μακριά τους απρόσκλητους επισκέπτες κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τοπικές επισκευές


Η επισκευή ρωγμών σε γύψινες επιφάνειες ή ταπετσαρίες σε τοίχους και πατώματα βοηθούν στην εξάλειψη των χώρων που μπορούν να βρουν κατάλυμα και καταφύγιο οι κοριοί. Επίσης Αφαιρέστε και καταστρέψτε φωλιές άγριων ζώων και πουλιών όπου αυτό είναι δυνατόν.

Χρήση εντομοκτόνων κατά των κοριών


Τα υπολειμματικά εντομοκτόνα (συνήθως αυτά που περιέχουν πυρεθρίνη) εφαρμόζονται σε ρωγμές και σχισμές, όπου οι κοριοί κρύβονται. Αυξημένη διείσδυση του εντομοκτόνου μέσα σε ρωγμές και σχισμές μπορεί να επιτευχθεί εάν η συσσωρευμένη βρωμιά και τα υπολείμματα πρώτα αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα.


Απόρριψη των έντονα προσβεβλημένων αντικειμένων


Σε ορισμένες περιπτώσεις, μολυσμένα στρώματα και ελατήρια, παλιά κομοδίνα και εν γένει έντονα προσβεβλημένα αντικείμενα θα πρέπει να απορρίπτονται έτσι ώστε να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο να μολύνουν οι κοριοί και το υπόλοιπο κτίριο, διπλανά δωμάτια και διαμερίσματα.

Εφαρμογή εναλλακτικών σκευασμάτων


Ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης και λιγότερο τοξικός από την χρήση χημικών μέσων είναι οι κρύσταλλοι σιλικόνης. Αλέστε κρυστάλλους σιλικόνης και εφαρμόστε την σκόνη σε διάφορα σημεία που θεωρείτε εστίες στο δωμάτιο σας. Βάλτε λίγο στο στρώμα σας, γύρω από το κρεβάτι και κατά μήκος του τοίχου. Τα έντομα θα έρθουν σε επαφή με την σιλικόνη και αυτή θα τα αφυδατώσει, προκαλώντας τους τον θάνατο. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με αυτή την μέθοδο διότι παρότι είναι μια φιλικότερη μέθοδος από τα εντομοκτόνα, παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να εισπνεύσετε την σιλικόνη. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια φυσική ουσία που ονομάζεται Διατομική γη και η οποία έχει το ίδιο αποτέλεσμα όπως οι κρύσταλλοι σιλικόνης, αλλά είναι ασφαλής η έκθεση σε αυτή και δεν είναι επικίνδυνη για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα σας.

Κοριοί και Χρήση του Επαγγελματία


Τέλος, επιστρατεύστε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία αναζητώντας εταιρεία ελέγχου των παρασίτων. Οι έμπειρες εταιρείες όπως η Axiven Pest Control γνωρίζουν πού να ψάξουν για κοριούς και έχουν μια ποικιλία από εργαλεία διαχείρισης στη διάθεσή τους. Οι ιδιοκτήτες των προσβεβλημένων χώρων και οι κάτοικοί τους θα πρέπει να διευκολύνουν την εταιρεία που θα αναλάβει την καταπολέμηση, επιτρέποντάς τους την πρόσβαση σε διάφορα σημεία για επιθεώρηση και καταπολέμηση ενώ τα περιττά αντικείμενα από έναν χώρο θα πρέπει να απομακρύνονται.